Песар вагинален, силиконов/PVC

Изчерпано
30 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Песар за пролапс на матката

  • Индивидуално опаковани
  • Нестерилни
  • Две разновидности- силикон и PVC
30.00 лв
PVC песар гинекологичен
30 лв

Гинекологичните песари се изработват от мек медицински силикон или PVC, които са безопасни и удобни за употреба във вагиналната област. Поддържащите вагинални песари се използват за лечение при различен стадии на пролапс на тазовите органи.

Вагиналните песари са от медицински поливинилхлорид или силикон и се използват за поддържане на матката, пикочен мехурът или ректумът и помагат да се възстанови правилната им позиция и функция.


Важно!

Приложението и поставянето на гинекологичен песар се извършва от квалифициран специалист. Той ще прецени необходимостта от използването на песар, ще определи подходящия размер и тип за конкретния случай и ще обясни на пациентката как да поставя и поддържа песара правилно.

Важно е да се спазват инструкциите на лекаря относно поставянето, поддръжката и изваждането на песара за пролапс на матката. Редовни прегледи и консултации с гинеколога са също толкова важни, за да се следи ефективността и комфортът при използването на песара и да се направят необходимите промени, ако е необходимо.