Регистрираща хартия за фетален монитор

Топ
6.3 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Хартия за фетален монитор

  • Различни видове
  • Нестерилен продукт
  • Да се използва само от обучени медицински лица
6.30 лв
Регистрираща хартия за фетален монитор
6.3 лв

Хартията за фетален монитор е специален тип хартия, използвана при записването на кардиотокограма (КТГ) на бебето в утробата. Това е метод за наблюдение и оценка на сърдечната активност на плода по време на бременността.

Регистриращата хартия за фетален монитор е бяла и подобна на обикновена ЕКГ хартия, но е с по-голяма широчина.

Върху хартията се отразяват различни криви, които представят сърдечните съкращения на плода. Тези криви се формират от две основни компоненти - сърдечния ритъм на плода (FHR) и  контракциите на матката (МHR).

Сърдечният ритъм на плода се представя със серии от вълни и пикове.Тези вълни се отбелязват върху хартията, като честотата им и измененията във времето са от съществено значение за оценката на здравето на плода.

Контракциите на матката също се отразява върху хартията за фетален монитор и може да се представи като допълнителна линия или вълна. Тя може да бъде полезна за оценка на контракциите на матката и координацията между сърдечната активност на плода и матката.

Хартията за фетален монитор е много важен консуматив в акушерството и помага на медицинския персонал да наблюдава и оценява здравето на плода по време на бременност и раждане.

Тя предоставя записаните данни, които могат да бъдат анализирани и интерпретирани от лекарите с цел постигане на оптимални резултати и безопасно раждане.