Кръвоспиращи щипки Кохер

42 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Пеан - хемостатична щипка

  • Различни размери
  • Разновидности: Прави/Извити
  • Изработени от медицинска неръждаема стомана
42.00 лв
Кръвоспираща щипка на Кохер
42 лв

Кръвоспиращите щипки на Кохер /хемостатични щипки/, са важен инструмент в областта на хирургията. Хемостатичните щипки се използват за улавяне и временно затваряне на кръвни съдове по време на операции, което помага да се спре кръвотечението и да се предотврати кръвозагуба. Кръвоспиращите щипки Кохер се използват в различни видове операции и процедури, където е необходимо контролиране на кръвотечението. Те могат да бъдат използвани при обща хирургия, ортопедия, гинекология, урология и други медицински специалности.


Основни характеристики:

  • Остри върхове: Кръвоспиращите щипки на Кохер имат остри върхове, които позволяват прецизно и сигурно хващане на кръвните съдове.
  • Релефна повърхност: Кръвоспиращитата щипка имат релефни повърхности на върховете си, което осигурява по-добро сцепление и предотвратява приплъзването на кръвоносните съдовете.
  • Заключващ механизъм: Хемостатичните щипки Кохер имат заключващ механизъм, който позволява на хирурга да ги закрепи на място, докато се извършва манипулация.
  • Различни размери: Тези кръвоспиращи щипки се предлагат в различни дължини и размери, за да се адаптират към специфичните нужди на процедурата и размера на съдовете.

 

В медицинската практика съществуват както прави, така и извити кръвоспиращи щипки на Кохер, като всяка от тях има своите специфични предназначение и приложение:

  • Правите кръвоспиращи щипки на Кохер се използват за манипулации, при които е необходима по-голяма прецизност и контрол. Те са обикновено по-дълги и по-тънки от извитите кръвоспиращи щипки и са предпочитани при работа с малки или труднодостъпни кръвни съдове, като например в ортопедията или неврохирургията.
  • Извити кръвоспиращи щипки на Кохер имат извити върхове, които позволяват по-добър достъп до съдовете при някои хирургични процедури. Те са особено полезни при работа с по-големи кръвни съдове или когато трябва да се извърши сцепване на съдовете на ъгъл. Извитите хемостатични щипки могат да осигурят по-добро сцепление, което е важно при работа с интензивни кръвотечения.


Изборът между прави и извити кръвоспиращи щипки зависи от характера на операцията и специфичните изисквания на хирурга. Понякога се използват и двата вида щипки в рамките на една процедура, в зависимост от ситуацията.


Важно е да се отбележи, че както правите, така и извитите кръвоспиращи щипки трябва да бъдат стерилизирани и поддържани в съответствие с медицинските стандарти, за да се предотврати рискът от инфекции при пациентите и да се гарантира безопасността на операцията.