Абортцанг гинекологичен 28 см.

Топ
37.5 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Гинекологичен абортцанг 28 см.

  • Материал: Медицинска неръждаема стомана
  • Автоклавируеми
  • Дължина: 28 см.
37.50 лв
Абортцанг гинекологичен 28 см.
37.5 лв

Абортцангът е медицински инструмент, който се използва при вакуум аборт. Това е инструмент с формата на клещи, който служи за премахване на плода с околоплодния мехур от матката.

При аборт лекарят въвежда инструмента през шийката на матката и го използва, за да захване и извади плода от утробата. Обикновено се използват различни размери на абортцанг, за да се адаптират към размера на матката и гестационната възраст на плода.

Абортцангът може да бъде използван самостоятелно при процедурата на вакуум аборт, при които се прилага негативно налягане, за да се отстрани плода. Също така, абортцангът може да бъде използван в комбинация с други инструменти или методи за извършване на аборт, като например кюретаж или медикаментозен аборт.

Важно е да се отбележи, че процедурата се извършва от акушер-гинеколози в специализирани клиники или болници. Правилното и безопасно използване на абортцанга изисква специализирана медицинска подготовка и следване на протоколи и процедури, за да се гарантира безопасността на жената и ефективността на процедурата.

Абортцангът, може да се използва и за премахване на ендометриални полипи. Диагностицираните полипи, независимо дали пациента се оплаква от тях или не, в повечето случаи е необходимо да бъдат премахнати. Когато ендометриалният полип е на краче, отстраняването му става става с помощта на кюрета и абортцанг.