Регистрираща ЕКГ хартия

Топ
7.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

ЕКГ регистриращата хартия

  • Различни видове
  • Нестерилен продукт
  • Да се използва само от обучени медицински лица

7.20 лв
Регистрираща ЕКГ хартия 1
7.2 лв

ЕКГ хартията е основен инструмент за запис на електрокардиограма (ЕКГ), която се използва за оценка на сърдечната дейност и откриване на евентуални аномалии.

Хартията за ЕКГ е обикновено бяла и има червени линии, които са разположени хоризонтално и вертикално върху повърхността й. Хоризонталните линии представляват времето, докато вертикалните линии представят напрежение.

На ЕКГ регистриращата хартия се отбелязват различни криви и вълни, които отразяват активността на сърцето.

По време на записването на ЕКГ, регистрираща хартия за ЕКГ се върти непрекъснато и сърдечните сигнали се отбелязват на нея чрез специален електрокардиограф. Този инструмент превежда електричните импулси от сърцето в аналогови сигнали, които се предават на хартията чрез писец или термален принтер.

Разстоянието между хоризонталните линии на регистриращата хартия представлява времето, а височината на вълните се използва за измерване на напрежението. За по-прецизно измерване, хартията обикновено има мащабни линии и цифрови маркери, които помагат на медицинския персонал да интерпретира резултатите по-лесно и точно.

ЕКГ хартията играе важна роля в диагностиката на сърдечни заболявания и позволява на лекарите да анализират електричната активност на сърцето.