Ножици за епизиотомия

Топ
34.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Ножица за епизиотомия Braun-Stadler

  • Изработени от медицинска неръждаема стомана
  • Подходящи за стерилизация в автоклав
  • Три различни размера
34.95 лв
Ножици за епизиотомия
34.95 лв

Епизиотомията е хирургична процедура, при която се налага разширяване на мекия родов канал в неговия изход, в такива случаи се използва ножица  за епизиотомия, чиито върхове са леко закривени. Епизиотомията се извършва най-често във втората фаза на раждането при наличие на затруднение за преминаването на плода през естествените родови пътища. С помощта на ножиците за епизиотомия се прави малък разрез в областта на перинеума /между вагиналния отвор и ануса/. Предпочитано е да се направи разрез, преди тъканта да се разкъса спонтанно.

Ножицата за епизиотомия, влиза в употреба, когато главата на бебето е разтегнала вагиналния отвор до няколко сантиметра. Тогава акушер-гинекологът пристъпва към разрязване в областта на перинеума.

Ножицата за епизиотомия е предназначена за използване от практикуващи акушер-гинеколози и акушерки, които са специално обучени как да използват тези инструменти и да се грижат за тях. Неправилната употреба, лошата или неправилната поддръжка може бързо да доведе до влошаване качеството на инструментите.

Инструментите винаги трябва да се почистват преди стерилизация.

Винаги следвайте инструкциите за използване.