Урологичен катетър Нелатон с хидрофилно покритие, различни размери

25 лв
1.00  Цена 1 Бр. лв
(0 Отзиви)
Добави в любими

Уретрален катетър Нелатон за дългосрочна катетеризация

Кат.: 511110, 511112, 511114

  • Стерилни
  • Опаковка: Единично опаковани и по 25 бр. /кутия/
  • Минимално количество за поръчка 25 бр.
  • Годност: 5 години
  • Регламент (ЕС) 2017/745 
  •  
1.00 лв
 Nelaton Catheter with Hydrophilic Coating
25 лв

Урологичните катетри се използват предимно за дрениране на пикочния мехур и горните пикочни пътища.

При избора на урологичен (уретрален) катетър за пациента, трябва да се имат предвид няколко фактора, като медицински нужди, очакван период на употреба (краткосрочен или дългосрочен), личен избор и какви са рисковете, свързани с условията на инфекция.

Материалът на катетъра е от съществено значение, тъй като неправилният тип материал може да е причина за възпаление на уретрата, алергии, флебит, инкрустации и инфекция.

Използването на катетър трябва да е възможно най-кратко, за да се предотвратят инфекции, причинени от бактерии като Pseudomonas aeruginosa и ентерококи. 

Хидрофилните катетри Нелатон са направени от материал, който свързва водата с повърхността си, като по този начин създава естествена смазваща повърхност за лесно поставяне на катетъра. Могат да бъдат използвани  за кратък период на употреба, но не се нуждаят от допълнителни смазващи продукти по време на употреба.

Хидрофилното покритие на тези катетри намалява триенето при вкарването му в пикочния мехур, като по този начин намалява увреждането на уретрата и предотвратява появата на инфекции.